Hey, this belongs to © Simaro Art Photography.

Въпроси и отговори

Информация за продължителност на сесията, предварителна подготовка, запазване на час, публикуване на кадри и др.

1. Каква е продължителността на една фотосесия?

Продължителността на фотосесията зависи от броя „аранжировки“/декори, които ще се сменят в нейните рамки. Стандартно отнема от 1 до 2 часа. Заснемането на новородено си има своите специфики, затова сесията на малкото човече може да продължи и повече от 3 часа.

2. Колко по-рано трябва да се свържа с вас, за да си запиша час?

Препоръчваме Ви това да стане 1-2 седмици преди датата, която сте си избрали за Вашата фотосесия. Най-подходящият период за заснемане на новороденото Ви мъниче е от 10-тия до 20-тия ден – моля, имайте го предвид при запазване на час за сесия „Новородено“.

3. Нужна ли е някаква предварителна подготовка за сесията?

Това зависи изцяло от Вас. Ако желаете, може да се появите при нас с професионален грим и/или прическа (те ще допринесат за по-впечатляващ резултат), но не е задължително. На този етап студиото не разполага с гримьор и стилист, но можем да Ви насочим към добри професионалисти, ако сте решени да изглеждате блестящо на снимките :)

4. Трябва ли да си нося нещо за фотосесията?

Препоръчваме да си донесете любими дрехи, а ако имате интересни аксесоари, вземете и тях. Какво друго…А, да! Донесете си и доброто настроение и усмивките :)))

П.С. Ние също разполагаме с някои аксесоари, най-вече за момиченца – венчета от цветенца, туту полички, коронка, диадеми, меки ленти с голямо цвете за бебетата, ръчно плетени шапки и други аксесоари.

5. Мога ли да дойда с придружител?

Да, ако това е желанието Ви, заповядайте с придружител. Условието е придружителят Ви да не смущава съвместната ни работа :)

П.С. Домашен любимец се допуска в студиото единствено ако желаете няколко кадъра с него, след което някой трябва да го изведе, така че си предвидете помощник.

6. Кога и как ще получим снимките?

Подбраните и обработени снимки ще получите в дигитален вид на и-мейл, в JPEG формат, в размер 5472 х 3648 пиксела, до 2 седмици след сесията.

7. Какво представлява обработката на снимките?

– цветови корекции, контраст, цветна наситеност, потъмняване и изсветляване;
– премахване на петна, торбички под очите и несъвършенства по кожата
– изглаждане на кожата

8. Ще бъдат ли публикувани снимките ми в Интернет?

С цел по-пълно представяне на това, което правим, в секция „Галерия“ на нашия уебсайт поместваме подбрани от нас кадри от работата ни, които са публично достъпни. Ако Ваша снимка присъства в галерията, но Вие не желаете тя да бъде там, моля да ни уведомите като се свържете с нас, за да я изключим.

9. Мога ли да използвам снимките от фотосесията с рекламна цел?

Не. Съгласно Закона за авторското право, авторските права върху снимките, заснети от фотографите принадлежат на тях. В тази връзка снимките, направени по време на фотосесия в нашето студио, са само за лично ползване. Ако желаете да използвате кадри с рекламна цел, моля свържете се с нас.

10. Мога ли да публикувам снимки от фотосесията в конкурси, фейсбук групи и др.?

Да, но само вариантите с нашето лого като воден знак на снимката (ще получите копия на Вашите кадри и в този вариант).

11. Предлагате ли ваучери за подарък?

Да. Това е един чудесен и оригинален подарък, с който, сигурни сме, ще зарадвате много Вашите близки и приятели. Може да изберете измежду отделните видове фотосесииСвържете се с нас, ако желаете да закупите ваучер.